viernes, 13 de octubre de 2017

Ja som partits!! (i arribats)

Ja ha arribat el dia. Des de la Universitat ja han enviat el certificat de treball i començam a posar-nos en contacte amb l'empresa que ens ha fet tots els tràmits burocràtics de Madrid amb els diferents Ministeris i l'Embaixada xinesa per a obtenir el visats. La nostra intenció era partir dia 3 d'octubre, però diverses persones ens van desaconsellar viatjar des de dia 1 a dia 8 d'octubre degut a la setmana de vacances que disfruten els xinesos. Un dels arguments per no viatjar és que a la Universitat no fan feina i no ens poden venir a rebre. Però nosaltres insistim, podem anar-hi i no passa res si no ens poden rebre, ens espavilarem i començarem a conèixer la ciutat! Però l'argument final que ens va fer retrassar la partida (després també es van retrassar els visats), va ser el dit per una xinesa, i és que hi ha molts, molts, molts de xinos per tot! Si això ho diu un propi xinès, és que ha de ser molt caòtic. Després ens va explicar que molts de trens es quedaven sense bitllets, moltes botigues tancades, hotels plens... Així que vam començar a mirar bitllets per la setmana següent.  

Duiem prop d'un mes controlant els preus dels bitllets, per preveure el cost. No estaven malament, uns 300€ anada directe des de Madrid a Shanghai amb Iberia. Però sorpresa! A partir de dia 4 d'octubre, coincidint amb les vacances xineses, els preus es multiplicaven! Dia 3 encara era possible veure bitllets per 350€, però just dos o tres dies després el preu havia pujat fins a 3500€!! La setmana següent (aquesta en la que estic escrivint) baixaven més els preus, però ja no miràvem vols directes (no baixaven de 1000€) sino que ja cercàvem vols amb escala.  

Finalment, la decisió presa fou partir dimarts dia 10 d'octubre cap a Barcelona. Allà agafar un vol amb la companyia Aeroflot direcció Moscú. La previsió de la sortida era a les 00:05 de dia 11. Arribada a Moscú a les 5 del matí (el vol dura unes 4 hores, però s'ha d'afegir una hora). A Moscú canvi de terminal amb 4h d'aturada i sortida a les 9:40 direcció Shanghai, i arribar a Shanghai a les 23:15. Són 8:30min de vol més 5h de diferència. 


A punt per partir!

Fins a Barcelona, beníssim. Quan arribam allà, veim una coa llarguíssima que va cap on hi ha els mostradors on hem de facturar. Ens assustam pensant que tota aquella gentada va direcció Moscú! També deuen fer vacances a Rúsia? Tanta sort (per nosaltres, no per ells!) són persones que tenen problemes amb Vueling, i estan fent cua per reclamar a l'oficina de Vueling que està a devora els mostradors de facturació. 



Ja dins l'avió ens preparam per intentar dormir tot el que poguem. És un viatge de 24h, però amb la diferència horària es converteixen en unes 30h.

Diu mon pare que "es llegir no ha de fer perdre s'escriure". En aquest cas, el dormir no ha de fer deixar perdre un panxó! (Segurament ell també ho deu pensar!). A l'antifaç posa "desperta'm per menjar".

Arribam a Moscú i ens fan sortir de l'avió directament a la pista. Arribarem a la terminal amb autobús. Jo en màniga curta i na Maria amb màniga llarga, però sense jaqueta cap dels dos. Vam haver de sortir de l'avió amb una temperatura de 5 graus! Una vegada dins la terminal, primer de tot canviar de terminal. Segons els panells informatius, uns 45min caminant. Després vam veure que dels 45min, 20min els dedicàvem a passar el control d'aduanes. Localitzada la porta, un cafenet per berenar. Els preus de les coses als aeroports són exagerats a Espanya i també a Russia! 

Aterrant a Moscú (aclarit)


Amb una puntualitat admirable, comença l'embarc. Com que ja erem devora la porta, no vam fer molta cua i vam entrar prest a l'avió. Per fer aquesta segona part del viatge, com que ja no quedaven places turista, vam haver de comprar places "premium". Això vol dir butaques més amples i més tranquilitat (els seïents eren 2-4-2).  Un fet curiós dins aquest avió va ser poder veure com es feia de nit a les 13:30 del migdia (o això marcava el meu rellotge!).

Seïents premium

Dinar? Berenar? Eren devers les 11 del matí a Menorca...


A les 13 comença a fer-se fosc

Després de 3 pel·lícules, 2 panxons i bastants de xubecs vam arribar a Shanghai. A Shanghai ens esperaven dues professores de la Universitat, i com que eren passades les 00 de la nit quan vam sortir de recollir l'equipatge, havien agafat un hotel on dormir i partir al matí següent cap a Ningbo. Ja dia 12, després d'un berenar, direm que diferent, partim direcció Ningbo. La universitat ens ha enviat un cotxe amb xòfer. Queden unes 3h de trajecte. No eren ni una i mitja ni dues com ens pensàvem. Durant aquest trajecte passem pel segon pont més llarg de Xina, 36km! Això és més que anar de Ferreries a Maó! Quan ens posem a comparar distàncies, sempre tenim Menorca com a referència...!

Devers a la meitat del pont

Arribam a Ningbo i ens diuen que durant uns dies estarem a un hotel, mentre el nostre pis no estigui del tot aclarit. Després de deixar les motxilles i maletes, directament a començar a aclarir coses. La més important, targeta sim xinesa i wifi pel pis. Hem de poder estar comunicats!! Això ho va dir una de les professores, no jo, que segur que més d'un ho heu pensat!😜😜. Un dia ja farém una entrada explicant la Universitat i la comunicació aquí (només dir que més de 50Gb i nose quantes telefonades ens costa un poc més de 4€ mensuals)

Després tornem a l'hotel, una de les mestres ens havia deixat per que anar a fer feina (mesquineta, des del dia anterior darrera noltros i encara haver d'anar a fer la seva feina) i ens tornava a esperar allà. A les 18 ens havíem de trobar per sopar amb l'altra professora d'espanyol i amb el degà de la Facultat de dret i empreserials i també cap de departament de l'escola de turisme. Per triar el sopar vam utilitzar es podria dir una "carta interactiva i real". Tenien un mostrador amb els plats freds i havíem de triar el que volíem. Jo vaig triar un dels plats, llengüa de pato. També tenen peixeres amb peixos i moluscs vius. Els plats calents els mostren amb fotos.

GĀNBĒI!

 Tot el que teníem per sopar.

Llengües de pato


Avui, 13 d'octubre, gràcies al jetlag, duc despert des de les 3 (ara ja són les 8 quasi bé, hora d'anar a berenar!). Tenim el matí lliure, i cap al migdia, després de dinar (a les 12) hem d'aclarir papers, crear compte bancari i altres coses. El capvespre (a les 17) tenen preparat una espècie de festa/sopar amb els alumnes i altres professors de la Universitat. Ja explicarem com ha anat! Per cert, na Maria crec que du molt millor el tema del jetlag que jo, dorm tot lo meu i tot lo seu!


MARIA'S VERSION
Encara no ha passat res prou interessant com per comentar... Però tranquils que a sa pròxima segur que ja tindré tema 😉😉

 A poc a poc comença el dia, direcció Russia


Endevinau què és?


Cervessa rusa

Dispensador de "palillos"


Gínjols dels grossos! (i més finets de gust)

Berenar 1

Més berenar de l'1 (sí, noodles per berenar)

Berenar 2 

De qui és cada berenar???


Crancs a la venta


A les 8 del matí, la música per formar i fer files ens desperta a Shanghai (aclarit!)





Ja poden partir cap a classe, ja ens han despert! (Aclarit!)

Versió 1 per mantenir l'higiene. Ningú s'asseu al mateix lloc que un altre.  (hi ha problemes amb el video, ho he d'aclarir)

Versió 2. Ningú seu. A fer punteria!


Salut! Cervesa de Ningbo.

2 comentarios:

  1. Estic content, veig que ho duis be,sembla que s'únic problema son es vídeos jejejejeje

    ResponderEliminar
  2. Es jet lag s'espassa amb un bon gat!! ;P disfrutau parella!

    ResponderEliminar