viernes, 1 de diciembre de 2017

Codis QR per tot

Aquí a Xina, el que fa més falta, a part del mòbil, és una bateria externa per poder mantenir la càrrega al llarg de tot el dia, ja que l'ús que es fa d'aquest dispositiu és intens. De fet, noslatres en vam comprar un al 3r dia de ser aquí!

Hi ha diverses companyies de lloguer de bicicletes i totes funcionen amb la lectura dels codis QR que té associat cada bicicleta. Algunes es desbloquegen via bluetooth des del mateix mòbil en el moment en que s'escaneja el codi QR i altres a través d'un codi numèric. Es tracta de que quan trobes una d'aquestes bicilcetes i la necessites, la desbloqueges i quan has acabat d'emprar-la, la pots deixar on vols. Aquí ja veus a vegades el poc respecte pels demés. Deixen bicicletes enmig de les aceres o fins i tot bloquejant tot el pas obligant a devallar per a poder passar.


MoBike (taronges), OFO (grogues) i HelloBike (blaves i blanques)


A qualsevol lloc es poden trobar bicicletes


Davant l'estació del metro de la Universitat

Codi QR en la bicicleta

Quan arribes al destí, tornes a bloquejar la bicicleta 


HelloBike esperant a ser agafada



Una altra cosa molt sorprenent és que per pagar  (quasi) sempre empren codis QR. Hi ha diverses aplicacions per pagar, però les dues majoritàries són de les aplicacions de WeChat (Facebook, Instagram i Wathsapp tot en un que empren tots els xinesos) i Alipay, de la companyia Alibaba, i més famosa a Espanya per la pàgina web Aliexpress. La única pega és que si es vol tenir un compte amb totes les aplicacions, s'han d'anar carregant doblers dins cada una i arriba un punt que tens doblers repartits per totes les aplicacions! A quasi tots els tenderetes de menjar que hi ha al carrer tenen el codi QR. Et diuen el total, escaneges el codi, introdueixes la quantitat a pagar i ja està, compra feta! Als supermercats també s'hi pot pagar. T'escanegen el teu codi QR i et cobren el total de la compra. També és útil per fer transferències entre amics. Un dia vam anar a sopar amb uns alumnes, un va pagar el total, i després cada un li feien un pagament. 


Si algú me vol fer un pagament de ¥1000 (130€) pot escanejar el codi QR 😜😜



Codis QR en un establiment


Codis QR de WeChat i Alipay en un restaurant


Una altra utilitat dels codis QR és afegir contactes a l'aplicació WeChat. Així no fa falta donar cap email, nombre de telèfon ni altres dades.  De totes maneres, després s'ha d'aprovar la sol·licitud. 

Aquest és el meu codi QR de WeChat

1 comentario:

  1. Ho he provat, me sap greu però no he pogut fer es pagament quina llàstima. jejejejeje

    ResponderEliminar