sábado, 23 de junio de 2018

Canvis i final de curs

És cert que darrerament no hi ha hagut moltes actualitzacions, però és que tampoc han passat gaires coses. 

Bé, realment hi ha hagut canvis importants: Na Maria ja fa més d'un mes que és a Menorca. Ella té les oposicions i volia tornar un poc abans.


Maletes fetes, cap a MENORCA!


Jo, dins aquests darrers dos mesos he renovat el contracte pel curs que ve, així que tindré el juliol i agost de vacances, i òbviament (realment no tan obvi) les passaré a Menorca, i el setembre tornaré a venir cap aquí. En principi tot sol. 

Es nota que estic molt bé a Xina? Pot ser pel menjar? Pot ser per la feina? Realment és de tot un poc.  Encar que supos que el curs que ve tocarà anar i venir un poquet més.




El curs de 1r del grau. Amb aquests continuaré pel setembre


Apart d'aquests canvis, han estat tres mesos bastant tranquils. El més destacat va ser el primer de maig, que aquí també es festa i un alumne ens va convidar a casa seva dos dies. Ens va ensenyar la seva ciutat, vam pujar dalt una muntanya i vam anar a collir mores. Una nova experiència on vam poder conèixer més d'aprop com viu una familia xina, com és la seva casa...


Però anem per ordre... Comencem per l'abril. 

L'abril, i també al maig, hi havia diverses maratons a Ningbo i alguns dels alumnes me van animar a apuntar-m'hi (a una de 6 km). Ells m'ho van aclarir tot (i tanta sort!). Jo tenia un altre concepte de carrera, però a la que ens vam apuntar just vam córrer uns 3,5km. La resta tot era pujar i baixar escalons. I per molt que volguéssis córrer, era bastant difícil. I després d'un parell d'hores vam arribar a meta. El dia abans, amb els dos alumnes que havia d'anar a córrer vam anar a dinar a un restaurant "espanyol". I li diuen espanyol per que fan paelles.







Increible la coa que es crea 

Mig Ningbo devia pujar les escales aquell dia!


I entre escales i escales, selfie!


I vam arribar a meta

El maig vam anar a casa de l'alumne a passar el pont. Vam començar visitant la ciutat de ShaoXing, famosa pel seu vi d'arròs i per les plantacions de kiwis (famosa pels xinos, clar!)

Era dia de festa i hi havia cues per tot!

Gerres amb el vi d'arròs

Amb en William, l'estudiant que ens va convidar

Un passeig en "góndola" de ShaoXing

Amb molt de tràfic pels canals

Curiosa manera de propulsar la "góndola"!

Durant els dos dies, la neboda només es va voler atracar una vegada a jo. Amb na Maria no hi va haver problema!


El dia després d'haver visitat la ciutat, vam anar a passar el matí a una muntanya. Vam pujar fins al cim (més de 1000m!)Però les vistes van valer ben la pena! 

Ja que sortim d'excursió, "bamboo shoots" (bamboo tendre i jove)

I venga escalons per pujar!

Les vistes són espectaculars






Una vegada baix i després d'haver dinat vam anar a les terres d'un amic de la familia que tenen moreres. Aquí, quan és època d'arbres frutals, la gent paga una quantitat per anar a recollir i omplir paneretes. Després s'ho enduen a casa. Aquells dies, era l'època de les mores de morera i cap allà vam anar.




El vespre ja tornàvem cap a Ningbo, però abans, ens van convidar a un altre dels menjars de la temporada: la llagosta. Ells li diuen llagosta, però realment no és més gros que una gamba. Es com menjar gambes, però amb la closca de llagosta. No tenc clar quans de kilograms van encomanar, però uns quans se'ls van endur a casa, ja que sinó perdíem el tren!


A sopar!

Des de la Universitat van organitzar una excursió a un bosc. Va ser una bona caminada entre la natura, disfrutant de boscs de bambú.


Amagada entre el bambú

Potser són peticions?





Els alumnes de 2n del grau volien organitzar un cap de setmana d'acampada i ho volien fer abans de que na Maria partís, però per diversos motius ho van haver de cancelar i al final vam fer un dinar a fora. Ells ho van organitzar tot: bus, comprar menjar per fer barbacoes, visites i atraccions... Va ser un gran dia de despedida!


Preparant els pintxos




Un ús alternatiu de l'iPad PRO de 13'






Venga fotos de postureo

Com a fillets





I va arribar el dia de la despedida. El 22 de maig na Maria ja partia cap a Shanghai per agafar el primer dels vols que la durien cap a Menorca. 


Un diumenge, amb un taiwanès-argentí-hondurenc, una argentina, una vasca i jo vam anar a visitar un famós llac de Ningbo, un dels més grans de la provincia. Allà, una d'elles coneixia un edifici abandonat (dieun que és una antiga universitat) des d'on es veien unes vistes espcetaculars del llac. Va ser una gran visita.


Primer vam visitar unes plantaciones de te



 Vistes a Ningbo






   

 Encara hi ha les pissarres a dins les aules


Les vistes des de dalt de l'edifici







La resta de dies he estat passejant per Ningbo, que encara queden un munt de llocs per visitar! També, els amics metges que vam fer a principi de curs me van convidar a sopar. Una vegada allà me van dir que un havia fet els anys el dia anterior i que l'altra els feia en sol demà! I el pastel, no podia ser més polit! Ells dos també bussegen. Pel setembre se'n van a Filipines dues setmanes a bussejar. Com m'agradaria poder acompanyar-los!



Ja per acabar, me queden 3 dies de ser a Ningbo. Dimecres 27 partesc cap a Shanghai per dijous 28 agafar el vol de tornada. Llavors, tindré dos mesos de vacances abans de tornar a venir cap a Xina.


MÉS FOTOS:


Gulou o Torre del tambor (és un edifici que existeix a cada ciutat xina)

Un canal pel centre de Ningbo

Devora un llac


Molts d'anys!!!

A Ningbo també tenen matricules amb IB!!

Nantang street, un dels més turístics de Ningbo 

Un llac més per dins Ningbo

Pastissets?? No! Algún pastís xino 

 Pagoda al centre de la ciutat. Un dels primers llocs que vam visitar a Ningbo

 Vaig trobar companys per anar a jugar a squash!

Vistes de la Universitat de Ningbo

Teòricament aquí hi ha un riu 


Utensilis de pesca artesanal 


Aquests ja no són tan artesanals 

Dues barques convertides en "casa" 



 De sopar amb alumnes


 Anar a menjar arròs amb pinya s'ha posat de moda entre els alumnes (jo hi vaig cada divendres!)

Faixi aigua o sol, sempre amb el paraigües!

No hay comentarios:

Publicar un comentario