sábado, 6 de diciembre de 2014

Tifó HAGUPIT

Aquesta setmana i sa pròxima segur que són especialment llargues. Per dissabte teníem previst partir amb 6 companys més a Camotes, unes illes situades més al nord, a passar el cap de setmana.
Però durant tota la setmana vam estar pendents dels partes meteorològics des del moment que vam saber que hi havia un tifó amb possibilitats de venir cap a Filipines (una altra possibilitat era que girés cap a Japó).

Finalment es va confirmar que venia cap a Filipines i s'esperava l'arribada entre divendres i dissabte, i que s'allargués fins al diumenge. Així que... viatge anulat. De tot d'una vam pensar alternatives a poder fer per aquí a prop tenint en compte que la meteorologia no seria molt bona. Sabíem que el tifó no venia cap a Mactan, sinó que passava pel nord, Teòricament el centre no havia de tocar l'illa de Cebú, però els efectes secundaris si que ens afectarien.


Imatge del tifó de divendres

Divendres vam veure totes les mesures de seguretat que prenia l'escola, i sa veritat, no enteniem perquè tanta precaució per un poc de vent i pluja (aquesta era la previsió per Mactan).

Precinto posat a totes les vidrieres de l'escola

Finestres amb precinto i assegurades amb barres de llenya

La noticia que més ens va xocar va ser quan el capvespre una de les encarregades de l'escola ens va dir: "You are not allowed to go out". Lo que ve a ser, que no teníem permís per sortir durant tot el cap de setmana i mentres duri el tifó i hi hagi perill de risc. Pel que he arribat a entendre i deduir, tota aquesta preparació i precaució no és pel que está previst que passi, sinó pel que no es pot preveure. Per si el tifó decideix girar i baixar cap a l sud, que no ens agafi per sorpresa. Sobretot després de l'experiència que tinguéren l'any passat on més de 10.000 persones moriren.

Amb la previsió de fer el cap de setmana tancats a l'escola, el divendres vam aprofitar i anar a comprar algunes xuxeries per passar millor el cap de setmana.

El dissabte, després de berenar (per fer-lo especial vam berenar de pa amb "nocilla" que havíem comprat el divendres), vam baixar a davant la recepció per no començar el dia tancats a l'habitació. Al final, ni plovia ni feia molt de vent. Aquesta setmana ha començat classes una coreana, i ha vingut amb el seu fill de 8 anys, i també estaven per la recepció. Així que vam acabar jugant a un joc coreà on ens anàvem enterant de les regles a mesura que jugàvem!


Passant el dissabte amb alguns companys de l'escola

Per passar el dissabte i aprofitar el temps lliure que teníem, vam decidir dedicar-lo també a l'activitat per la qual som aquí, estudiar. Sa veritat és que va retre! Es vespre, amb ses poques ganes que feia el sopar i amb vessa de menjar arròs, vam decidir encomenar una pizza (aquesta vegada de mida normal!). Després, haviem quedat amb els russos per fer alguns jocs i passar la vetllada i així no estar tancats dins l'habitació. Vam jugar a una espècie de "Tabú", però amb mímica només.

L'escola, a les aules de la planta baixa, va acollir a veïns (o familiars de treballadors, no ho tenim molt clar) per passar la nit. Els fillets estaven ben embambats amb els nostres jocs (una al·lota va venir a jugar amb nosaltres).

Avui diumenge, no hi ha molta presència del tifó. L'únic que ens ho demostra és la pluja constant i que dura des d'ahir vespre.  Esperem que passi prest i amb poques conseqüències!

Un berenar ben dolç

MARIA'S VERSION
En teoria aquest cap de setmana haviem d'anar a Camotes (segons sembla i diuen una passada d'illes). Ho teniem tot aclarit però a mitjan setmana ja van començar a dir que arribava un super tifó. Vam esperar fins divendres per decidir si ho cancelàvem o no. Tenia moltes ganes d'anar-hi però al final hem hagut de quedar.
Es tifó només ha estat un poc de pluja i es cap de setmana ben ennivolat... Res més....
Ja hi narem un altre cap de setmana a Camotes, que amb més sol segur que ho disfrutarem més!!!

Fins dissabte vespre no passava cap pena pel tifó. Encara que no ens deixessin sortir del recinte (sense abans firmar per llevar responsabilitats a s'escola si ens passava res), això me semblava més precaució que cap altra cosa. Però dissabte vespre, ses aules es van omplir de famílies que suposadament deuen viure a cabanyes, i allà no estaven segurs. Aquí vaig pensar que qualque cosa podia passar.... Però..... RES!!!

Després de tot un cap de setmana tancats a s'escola no ha passat res! 

Divendres van llevar tot el mobiliari

No hay comentarios:

Publicar un comentario