sábado, 21 de marzo de 2015

Malaysia (2)

MELAKA

Com que fins dia 18 ens quedava quasi una setmana, vam decidir visitar una altra ciutat de Malàsia, Melaka o Malacca. Aquesta ciutat té una part antiga que és patrimoni mundial de la UNESCO.




Aquí tampoc havíem reservat lloc per dormir. Així que una vegada arribats, ens dirigim directament a Chinatown (havíem llegit que és un bon lloc, amb preus econònimcs). Després de voltar un poc i demanar a diversos establiments, en vam trobar un al carrer "harmony". Jo crec que aquest nom és per que en aquest carrer hi ha com a 3 o 4 temples budistes, una mesquita i un temple indú. Més en "harmonía" no ho podíem trobar!

Per cert, la mesquita era ben davant el nostre hotel! Si a Manila sentíem com deien  missa des de l'església que hi havia davant l'hotel, aquí al vespre i al matí sentíem com cridaven per anar a resar!





Vam decidir pendrer-mos aquesta ciutat amb un poc de calma. Teníem previst anar a Singapur a fer-hi una nit (allà si que és car!), i fer la tornada directa a Kuala Lumpur per agafar l'avió cap a Cambòia, així que ens quedaríem 3 nits.


El divendres era dia 13, i dia 13 era el dia que sortien les notes de les nostres proves d'anglès. Després d'instalar-nos a l'hotel, vam mirar les notes. Sa veritat,  teníem bastants de nirvis. Hauria servit de res tot el temps que vam fer a Filipines? Hauríem fet un bon exàmen?

El resultat:



Un bon dinarot!

Com deveu suposar, sí, ens va anar molt bé a tots dos. Tots dos vam treure un 7 (sobre 9) de mitja, i equival a un C1. Ara ja sí, ara només ens queda disfrutar de la resta del viatge.

Després, vam fer una volteta petita per Melaka i vam anar a descansar. Estàvem tots dos cansats dels dos dies intensos per Kuala Lumpur i del trajecte amb una nevera fins a Melaka. Al final, teníem dos dies més per passejar tranquilament i veure la part històrica de Melaka. Melaka va ser colònia de Portugal i de Holanda, i encara hi queden edificis o restes d'aquella època.

Un passeig pel riu que atravesssa Melaka

Dissabte vam voltar per Chinatown visitant els diferents temples que trobàvem. Resulta curiós que tenen prohibit fumar dins el carrer principal de Chinatown. No es pot fumar al carrer, ni tampoc dins els restaurants! Una molt bona mesura. També fan el dia sense bossa. Els dissabtes no donen bossa.




Després de dinar vam anar fins a un centre comercial, i quan vam ser allà vam decidir anar al cine. Era una pel.lícula amb anglès, subtitulada al xinès i al malasi.




Un tros de sindria sempre cau bé!


A la sortida, passejar fins tornar cap a Chinatown. Quan vam arribar a Chinatown, ens va sorprendre la quantitat de gent que hi havia. Al carrer principal havien tret un munt de tenderetes i hi havia moltíssima gent passejant. No sabíem si era normal o si era pel fet de ser dissabte. Sabíem que Melaka era un destí molt popular, però no ens havíem imaginat per res allò! De fet, el dissabte matí vam veure com molts d'hostals penjaven el cartell de complert. Sort vam tenir d'arribar divendres!




Per sopar vam cercar un lloc central, i ple de gent. Òbviament xinès. Moltes vegades no sabem que demanam. Sabem quins són alguns dels ingredients, i amb això ens basam per demanar. No ens va malament del tot. El menjar sol ser com a mínim potable.





Després de sopar vam seguir voltat Chinatown. No es semblava per res al Chinatown de Kuala Lumpur. Net, ordenat, els botiguers no te cercaven per vener-te el darrer model d'accessori d'apple que encara no s'ha inventat,... Semblava més una ciutat "occidental" plena d'orientals. No hi havia rastre del caos oriental.

Com a postre un autèntic gelat de gel. Congelat amb gel. Res elèctric. Tenen un cubell que l'omplen d'aigua i gel, i el tapen amb una tapadora foradada. Dins cada forat hi va una "funda" on hi posen el líquid del futur gelat. Sa veritat és que són ben bons!






El diumenge me vaig aixecar amb un terrible mal de coll, i crec que acompanyat amb un poc de febre. Hauria estat el congelador d'autobus que vam emprar per anar fins a Melaka? O l'aire acondicionat que vam posar unes hores el divendres a la nit? O potser una mescla dels dos més l'aire fred del cinema? En aquestes terres (totes les que hem visitat fins ara) tenen una dèria amb l'aire acondicionat. El posen super fred, encara que hagin d'anar amb màniga llarga. Clar, tot suat del carrer, camiseta xopa i aire congelat... Refredat segur! El matí del diumenge vam decidir que per la meva salut era millor no sortir. Ja sortiría a l'hora de dinar, i després ja voríem. 




El dinar

Un postre típic





Què passa quan menges un gelat en un lloc on fa molta calor? I si no t'agrada el que queda? 


Després de dinar, vam visitar un museu. Està dins una reproducció d'un temple que hi havia a Melaka. Expliquen com vestia el Sultà, els prínceps, la Sultana, diverses autoritats i armes típiques que empraven (majoitàriament punyals); també com es col·locaven a les audiències amb el Sultà .






Tornada cap a l'hotel i descansar un poc més. Na Maria el matí havia anat a una farmàcia a cercar-me alguna cosa per ajudar en la recuperació, més el que ja teníem, esperava no tardar gaire en estar bé! Vam decidir que podíem anar igualment a Singapur, que 4h d'autobús tampoc era massa i que si anava ben abrigat per combatre l'aire acondicionat, no passava res. Així que a cercar autobús i hotel per partir cap a Singapur el matí següent. La tornada la vam preveure amb un tren a mitjanit. De la nit del dimarts al dimecres. Així, dimecres arribaríem a Kuala Lumpur al matí, berenar i cap a l'aeroport. 



Per sopar vam decidir menjar coses que venien pel carrer. El diumenge no hi havia la mateixa gentada que dissabte, però sí les mateixes paredetes.




Un palito de surimi "rebossat" o forrat d'ou




Un rollito boníssim!





MARIA'S VERSION
Si un dia veniu a Malàsia està bé passar una nit a n'aquesta ciutat. És curiosa sa gran mescla que hi ha: barri xino, restes portugueses i restes holandeses.
Noltros hi vam passar uns quants vespres més perquè vam trobar un hostal que estava molt bé i era molt econòmic. Així descansàvem un poc en un lloc bastant econòmic jejejejeje


Si voleu anar a missa, com per tota Malasia, podeu triar: budisme, indú, musulmà, cristià i més n'hi hagi! Aquí hi ha de tot! Que ningú es pugui queixar.




Altres fotos de Melaka:









Els tricicles de dia eren espantosos, de nit eren pitjors!










Un guest house de na Hello Kitty


El famós DURIAN











Façana de l'hotel



1 comentario:

  1. És bonic Malacca, eh? De fet tot Malàisia, a nosaltres ens va sorprendre gratament. Això de poder menjar pels voltants d'un dòlar, que es pugui fer dit de tant en quant i que puguis acampar o fer Couchsurfing, el fa un dels millors països pels pressupostos motxillers. Nosaltres vam sortir a uns 6 dòlars per persona i dia.
    Fuet i Mate

    ResponderEliminar